MENU

Arbo

Veilig actief kunnen zijn is misschien wel de allerbelangrijkste voorwaarde voor goede lessen in kunstvakken. Een goede veiligheidscultuur op school begint bij met kennis van zaken en goed voorbeeldgedrag. Een docent die laat zien dat veiligheid belangrijk is, wordt door de leerlingen gevolgd.

Een ongeluk met leerlingen in of buiten het lokaal of tijdens het werken op de vloer, met machines, apparaten, instrumenten, rekwisieten etc. kan slecht aflopen. “100% veilig” bestaat niet, maar er is veel dat we kunnen doen om het risico zo klein mogelijk te maken. Dat is precies wat onze maatschappij verwacht van werkgevers en werknemers. En ouders van leraren, instructeurs en leerlingen. In het lokaal of daarbuiten tijdens performances, exposities of onderzoek in en buiten het schoolgebouw.

  • Op het deel van de site waar je nu bent vind je o.a. informatie over wet en regelgeving rond veiligheid.
  • Onder de checklists staan handige controlelijsten verdeeld per discipline: beeldend, muziek, theater, dans en film/media.
  • Onder instructiekaarten staan instructiekaarten voor leerlingen over aan aantal apparaten

Daarnaast besteedt het deel van de site waar je nu bent aandacht aan verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. De arbowetgeving is door de teksten heen verweven. Voor een thematisch overzicht van arbonormen die voor onderwijswerkgevers- en werknemers van toepassing zijn zie: www.arbocatalogus-vo.nl.