MENU

Carriere als lasser

De leerling van nu is de werknemer van de toekomst. Als een jongere ervoor kiest om te gaan werken als lasser krijgt hij langdurig te maken met de situatie die in deze paragraaf beschreven is. Om te zorgen dat werknemers beschermd worden tegen langdurige blootstelling aan lasrook moeten werkgevers uitgebreide voorzieningen treffen in afzuiging en PBM. Verder kan lasrook beperkt worden door een andere lasmethode of betere PBM te kiezen. Bij de diverse processen om materialen te lassen of snijden horen verschillende maatregelen. Meer informatie hierover is te vinden in de brochure ‘Lasrook Hou ’t buiten je lijf' [1].

Kijk voor meer info over lassen met folders en instructiefilms geschikt voor het vmbo op 5xbeter.nl. Er zijn ook praktische hulpmiddelen op de thema's machineveiligheid, schadelijk geluid, oplosmiddelen, hulpmiddelen voor fysieke belasting en nieuwkomers in de metaal te vinden. Een licentie voor gebruik kunt u gratis aanvragen op de site 5xbeter.nl.

[1] Bron: Lasrook Hou ’t buiten je lijf, gezamenlijke uitgave van FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond, Vereniging FME-CWM, Metaalunie en het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).